Sinterklaas en zwarte piet

Terzijde

Zwarte-piet

Sint bekeek dit blog
En dacht: och, och

Ook al ben ik een oude man
Ik weet er ook wel wat van

Dat een blog moet leven
En dat je een beter idee moet geven

Wat er bij het Warandebospodium gebeurt
Dat is hoe het heurt!

Dus Piet doe er snel iets aan
Dan kunnen wij straks weer met een gerust hart terug naar Spanje gaan! 

…. EN ZO GESCHIEDDE!

Geslaagd 1e Warandebospodium concert

Door: Henk Verhoeven – Stichting Kunstprojecten Tilburg

Op zondagmiddag 22 september 2013 vond het eerste concert op het Warandebospodium plaats gepresenteerd door Stichting Kunstprojecten Tilburg. Valérie Rijckmans en Mark Schraven beten de spits af met een optreden op het Warandebospodium. Een succesvolle try-out!

Deze diashow vereist JavaScript.

Warandebospodium concert van SKT op 22 september 2013
Het podium werd niet alleen benut door de artiesten zelf, ook het publiek zat op het podium, dichtbij de artiesten, alsof het een huiskamer betrof. De foto’s geven een goed beeld van deze sfeervolle muzikale middag.

Valérie (harp en zang) Mark (gitaar en zang) speelde onder meer nummers die Elvis Presley ook gezongen heeft en nummers uit allerlei stijlen muziek van klassiek tot country. Het werd zoals aangekondigd een verrassend mooi en ontroerend programma.
In de toekomst zullen er regelmatig op Zondagmiddagen gelijksoortige concerten georganiseerd gaan worden door Stichting Kunstprojecten Tilburg.

Henk Verhoeven (Stichting Kunstprojecten Tilburg) is lid van de initiatiefgroep van ‘Vrienden van het Warandebospodium’ en organiseert deze middagen in dat kader.

TOT HET VOLGENDE PODIUMCONCERT?

DIY Warandebos PodiumPicknick

Door: Saskia Dellevoet

Op 7 juli was er voor het eerst een DIY Warandebos PodiumPicknick. DIY staat voor Do It Yourself. Gezellig samen picknicken met onversterkte mini-acts rond het podium, dat was de insteek.

Deze diashow vereist JavaScript.

Lekker eten, kletsen en luisteren …
Bijvoorbeeld gitaar spelen, een aria ten gehore brengen of een verhaal vertellen. Iedereen kwam met een eigen kleed en picknick mand mee en genoot mee van het bos. Er was geen programma: alleen een oproep om te komen met talent en picknickmand.

Resultaat: 20 man, veel eten en een optreden van gitarist Corné Biekens op zijn Ukelele en een onafgesproken samenspel met een jazzharmocia muzikant!

VOOR HERHALING VATBAAR!

Kinderactiviteiten

boy-76982_640 (1)

Door en voor kinderen! Dat is wat we met kinderactiviteiten rondom het Warandebospodium willen. We hebben we al een podiumontbijt gehad. En maandelijks zijn er schoonmaakacties met Ancient Power en Keep It Clean Day 013.

Onze insteek: een mix tussen kleine begeleide – en niet-begeleide activiteiten. Dit zijn onze plannen:

  • een digitale speurtocht voor kinderen met hun ouders, BSO of school
  • kinderdebat
  • instrumenten maken van schatten uit het bos 
  • kindermeditatie op het podium
  • bewegen op en rond het podium

En nog veel meer dus: hou onze agenda in de gaten!